Stichting Anne-Bo
Studeren voor iedereen

Over Stichting Anne-Bo

Anne-Bo is mijn dochter.

Op 13 oktober 2019 heeft het noodlot zich voltrokken en is Anne-Bo plotsklaps overleden. Een myocarditis is haar fataal geworden, zeer onverwacht en zonder enige aanleiding.

Anne-Bo was 19 jaar jong, precies twee weken na haar overlijden zou zij 20 jaar zijn geworden. Vol levenslust studeerde zij in Amsterdam. Anne-Bo leefde vol liefde, passie en geluk, absorbeerde alles wat op haar pad kwam, zonder enig oordeel of vooroordeel. Haar grote hart bood plaats aan vele vrienden en vriendinnen. 

Zij en ik waren zeer close en open met elkaar, onze levens en harten waren

verbonden en wij wisten van elkaar wat onze wensen en dromen waren, en wat ons bewoog bij de beslissingen die wij namen.  Anne-Bo heeft geluk gehad, zij heeft alle kansen gekregen die het leven biedt. Anne-Bo ging naar school, ze speelde tennis en hockey, heeft geskied, gezongen en gedanst. Na haar middelbare school is ze gaan studeren en woonde ze in een studentenhuis. Het lijkt zo gewoon, maar dat is het zeker niet. Anne-Bo was een zeer sociaal bewogen meisje, met vrienden en vriendinnen door de lagen van de maatschappij. Ze oordeelde nooit en kon niet omgaan met oneerlijke situaties of onrecht. Haar rechtvaardigheidsgevoel was enorm. Vaak hebben wij besproken of we een pleegkind in huis zouden halen, of op welke manier wij kinderen zouden kunnen helpen die het minder goed hadden. Ze was er klaar voor, ik ook, maar ons leven op dat moment nog niet….

En nu leef ik door, zonder Anne-Bo. Iedere minuut van de dag in mijn gedachten. Ik leef in twee werelden, het dagelijks leven, en het leven zonder Anne-Bo. Een gebeurtenis als deze is zo groot, onbereikbaar en niet te bevatten. Het besluit om dit enorme verlies om te zetten in een stichting ter ere en nagedachtenis aan Anne-Bo was al snel geboren. Noem haar bij haar naam en zij bestaat. Anne-Bo in leven houden en te laten groeien door Stichting Anne-Bo, dat is mijn persoonlijke doel. Anne-Bo waakt over ons en zij is de grootste fan van haar stichting, Stichting Anne-Bo.

 www.stichtinganne-bo.nl

Stichting Anne-Bo streeft naar kansengelijkheid voor meisjes die dromen hebben maar niet altijd de weg weten of geen netwerk hebben om deze dromen te verwezenlijken en hun doel te bereiken.
Door middel van studiebeurzen én begeleiding van de studentes tijdens de studie helpt Stichting Anne-Bo jonge meiden naar het HBO en WO. 

In 2021 zijn 21 studentes gestart, elke student heeft een persoonlijk coach die haar met raad en daad bijstaat.

Mijn Search activiteiten voor van de WOUW executive search combineer ik met de werkzaamheden voor Stichting Anne-Bo. Vanuit van de WOUW executive search laat ik ieder jaar een meisje via Stichting Anne-Bo studeren. Hier draagt u dus rechtstreeks aan bij!

Life is short, break the rules