Women in Sales

Gisteren heb ik een dag interviews gevoerd, met mijn klant  voor de vacature Directeur Sales. Wij hebben vier gesprekken gevoerd, met twee mannen en twee vrouwen. Een mooie balans.

Vanmorgen dacht ik nog eens na over deze prettige en efficiënte dag en toen realiseerde ik mij het volgende. Enkele maanden geleden plaatste ik een Marketing Director bij een groot technologisch bedrijf, een vrouw. Deze Marketing Director zocht een “tweede man of vrouw” binnen haar team en deze opdracht hebben wij met plezier opgepakt, uitgevoerd en gisteren afgesloten. Het resultaat, een vrouw als Manager Business Solutions. Voor een groot Telecom bedrijf hebben wij de afgelopen maanden gewerkt aan versterking van hun Salesforce voor de grootste corporate klanten. Het resultaat,  twee seniore sales vrouwen aangenomen. Voor al deze posities was geen specifieke vraag naar vrouwen, de vraag was -zoals bijna altijd- naar de beste kandidaat.

Al deze dames gaan full-time aan de slag. Met gezin of zonder gezin (alhoewel ik -persoonlijk- dit niet relevant vind voor je maatschappelijke carrière), geen 4 dagen of een dag per week thuis werken.  Waarom zou je je in een commerciële functie ook slechts voor 80% committeren? Je target loopt gewoon door, op je ‘vrije’ dag werk je toch wanneer er een deal geclosed moet worden en als kersje op de taart mag je een deel van je salaris inleveren. Kortom, het deed mij deugd om de laatste maanden al deze pragmatische, hardwerkende en slimme vrouwen ontmoet te hebben.

Wij wensen hen allemaal veel succes!

Annemieke          three-women in business

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *