Sales part 2

Op 2 maart heb ik een blog geschreven met de titel Sales Sales Sales.
Omdat hier veel uiteenlopende reacties op zijn geweest geef ik hier graag een vervolg aan met Sales part 2.

Zoals ik in de vorige blog ook vermeldde zijn wij zeer druk met het invullen van verschillende Sales posities; New Business Development Managers, Commercieel Managers Corporate Accounts, Sales Managers, Corporate Account Managers etc. En vooral bij de individual contributor roles in het meervoud. Teams worden opgeschoond en aangevuld met nieuw senior talent. De rode draad in de vraag van de klant blijft onveranderd, of het nu om Technology gaat, Consumer, Facilitair Management of Industry, men wil Sales talent met hunter skills, kandidaten waarvan het bloed sneller gaat stromen, of het hart sneller gaat kloppen wanneer ze deals kunnen closen. Kandidaten met een hoog energie niveau.

Onlosmakelijk hieraan verbonden zoeken wij kandidaten die gewend zijn en, sterker nog, zelfs graag met een uitdagend variabel systeem werken. Een marktconform vast salaris is uiteraard de standaard maar wanneer ik kandidaten spreek die bovenmatig geïnteresseerd zijn in het variabele pakket, dán gaat mijn hart sneller kloppen.
Kandidaten die gewend zijn om hun targets te halen en om over te scoren, kandidaten die het naatje van de kous willen weten inzake het variabele pakket bij een commerciële functie. En hen hoef ik niet uit te leggen wanneer het echt interessant gaat worden, dat doorzien zij direct!

Bijgesloten een plaatje van een artikel uit NRC Next. In die tijd was ik nog werkzaam bij YER met een geweldig verdienmodel. (uncapped bonus mogelijkheid)
(NB En in die tijd verdrievoudigde ik mijn salaris, dus ik spreek uit eigen ervaring.)Sales

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *