Focus

Op 12 mei twitterde ik dat mijn nieuwe blog over Focus zou gaan. Wat is focus en waarom is het zo belangrijk?
Focus is het object of de kwestie waarop het denken en de aandacht is gericht. Dit is de definitie die je vindt via google.
Ik wil het, vanuit commercieel oogpunt, nog wel scherper stellen door -naast het denken over en de aandacht voor een bepaalde kwestie- er het volgende aan toe te voegen; de ijzersterke wil en vastberadenheid om deze kwestie tot een succes te maken.

Focus is onontbeerlijk in commerciële functies. Het niet verslappen tijdens een proces, deelbeslissingen uitlokken en aftimmeren, de continue drive om een deal af te ronden, de aandacht houden bij klant, dienst of product. Focus is nodig wanneer je een business wilt opbouwen of wanneer je verantwoordelijk bent voor een gebied. Met focus vergaar je kennis en bouw je vertrouwen op bij je relatie.
Als je goed gefocussed bent mis je geen signalen en weet je wanneer je moet schakelen. De bekende zaken als kwaliteit, prijs en natuurlijk gunning spelen een grote rol maar met een gezonde focus kun je sturen. En sturing moet je geven tijdens een traject, je moet in de lead blijven, zonder dat je de belangen van je relatie uit het oog verliest.

Zoals waarschijnlijk bekend hebben wij ons de afgelopen jaren breed in de markt gepositioneerd, met veel plezier en succes. Voor mijn eigen praktijk bleef Sales het grootste deel van de posities die ik mocht invullen. Hier ligt mijn hart en mijn kennis en met die wetenschap heb ik besloten om hier nog meer focus op te leggen.

Deze focus betaalt zich uit, zoals ik twitterde “en het gaat maar door”. Oude tijden herleven en aan meervoudige Sales opdrachten wordt gewerkt. Zowel aan klant – als aan kandidaat zijde merk ik dat Sales weer volop leeft en dat men mij ziet als iemand met een groot netwerk en een focus op dit vakgebied. Voor kandidaten; continu zoek ik naar commercieel talent dus aarzel niet om mij te benaderen. Voor mijn zeer gewaarde -potentiele- klanten: als je een consultant zoekt met inhoudelijke kennis van Commercie, opgedaan door eigen Sales ervaringen (Ricoh/Xerox) en marktkennis, contact mij vooral!

Succes!
Annemieke van de Wouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *