De mooiste plaatsing van 2014

Eind juli van dit jaar ben ik met mijn kantoor van de 3e verdieping naar de begane grond aan de prachtige Nieuwe Gracht in Haarlem verhuisd.
Drie stoere verhuizers stelden een lift buiten op het parkeerterrein op en de voorman regelde de klus. Tijdens deze verhuizer vroeg de jonge voorman, Mohamed, mij het hemd van het lijf. Wat doe je dan precies, en hoe werkt dit dan, en als er dan dat gebeurt, welke richting gaat het dan op, etc etc etc??? Het ging maar door. En doorspekt met veel humor bleef hij vragen op me af vuren.

Bijna ieder antwoord wat ik gaf werd door hem bevestigd of nog eens verduidelijkt met een voorbeeld. Het viel mij direct al op dat deze jongeman erg handig, verbaal sterk en slim was. En hiernaast nog kon werken ook. Richting het einde van de verhuizing had ik natuurlijk ook al wat vragen gesteld en begon ik een beetje te sturen, ik kan het natuurlijk niet laten. Verhuizen of niet, business acumen gaat altijd door. Mohamed gaf aan dat hij zich wel wilde ontwikkelen, zeker in was voor een andere baan, maar hoe en wat, dat was nog niet helemaal helder.
Ik heb hem aangeboden om dit eens met hem te onderzoeken. Met zijn hulp was ik einde dag gesetteld in het nieuwe kantoor en de week daarna kwam Mohamed voor het eerste gesprek op kantoor. Ook toen werd opnieuw bevestigd dat dit een hele intelligente jongen leek. We hebben wat zaken besproken en ik heb hem gevraagd of hij in was om een persoonlijkheidstest en een IQ test te maken. Geen punt voor hem. Enkele dagen later kreeg ik de testresultaten van hem terug gestuurd. Mijn vermoeden werd definitief bevestigd, een hoog IQ en acteren op gemiddeld WO niveau. Vanaf dat moment besloot ik om er een missie van te maken. Iemand met een dusdanig talent, het juiste karakter en arbeidsethos én een enorme drive verdient een zetje. Correctie verdient een hele grote duw de goede kant op.
In de tussentijd onderhield ik het contact met Mohamed, en in oktober had ik een afspraak bij een relatie om bij te praten. Deze vrouw had ik heel wat jaren niet meer gezien en is inmiddels HR Directeur Benelux bij een internationaal bedrijf in de catering. Tijdens ons gesprek dacht ik aan Mohamed en de match met deze organisatie. Operationeel, aanpakken, gewoon doen, multi cultureel, leiding geven, stimuleren en motiveren, hard werken etc. Het gesprek verliep plezierig en ik heb het scenario bij deze dame aangesneden en uitgelegd waarom ik vind dat deze jongeman een kans verdiende. Tot mijn geluk ging ze hier direct in mee, maar, nog veel beter, ze dacht ook direct aan een passende functie. Teammanager, het aansturen van een groep van ongeveer 20 man in de productie.
Ze heeft Mohamed uitgenodigd voor een gesprek. Dit verliep uitstekend en ze koppelde mij terug dat ze volledig begreep waarom deze slimme en eagere jongeman een kans verdient. Maar, gaf ze ook duidelijk aan, met 26 jaar is hij erg junior, desondanks, ik geef hem een kans en organiseer een gesprek met de manager van de afdeling. Als tip gaf ze nog mee, Mohamed zal zich echt heel goed moeten voorbereiden. Dus dat hebben Mohamed en ik gedaan, het gesprek van A tot Z voorbereid en alle scenario’s besproken, hij was er klaar voor. Een week later vond het tweede gesprek plaats met de manager van de afdeling en een HR adviseur, ook dit liep op rolletjes. Ook zij zagen de potentie.
Een dag na het gesprek belde de organisatie Mohamed met de mededeling dat ze hem zo snel mogelijk aan boord wilden verwelkomen.
Hire for attitude, train for skill!
Het bedrijf is blij met de nieuwe Team Manager en Mohamed dolgelukkig met de mooie kans.
En wat mij betreft: iets totaal anders dan de Senior Sales/Sales Management posities waar ik mij dagelijks mee bezig houd maar deze onbezoldigde actie heeft mij veel energie en voldoening gegeven en dat is de reden waarom ik deze Blog “De mooiste plaatsing van 2014” heb genoemd.

2 thoughts on “De mooiste plaatsing van 2014”

  1. Niet een mooi verhaal, maar mooie werkelijkheid! Prachtig om zo’n buitenkans te creëeren en pas te rusten als het traject is afgesloten.
    Groet,
    Frank ten Doeschate

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *