Women in Sales

Gisteren heb ik een dag interviews gevoerd, met mijn klant  voor de vacature Directeur Sales. Wij hebben vier gesprekken gevoerd, met twee mannen en twee vrouwen. Een mooie balans.

Vanmorgen dacht ik nog eens na over deze prettige en efficiënte dag en toen realiseerde ik mij het volgende. Enkele maanden geleden plaatste ik een Marketing Director bij een groot technologisch bedrijf, een vrouw. Deze Marketing Director zocht een “tweede man of vrouw” binnen haar team en deze opdracht hebben wij met plezier opgepakt, uitgevoerd en gisteren afgesloten. Het resultaat, een vrouw als Manager Business Solutions. Voor een groot Telecom bedrijf hebben wij de afgelopen maanden gewerkt aan versterking van hun Salesforce voor de grootste corporate klanten. Het resultaat,  twee seniore sales vrouwen aangenomen. Voor al deze posities was geen specifieke vraag naar vrouwen, de vraag was -zoals bijna altijd- naar de beste kandidaat.

Al deze dames gaan full-time aan de slag. Met gezin of zonder gezin (alhoewel ik -persoonlijk- dit niet relevant vind voor je maatschappelijke carrière), geen 4 dagen of een dag per week thuis werken.  Waarom zou je je in een commerciële functie ook slechts voor 80% committeren? Je target loopt gewoon door, op je ‘vrije’ dag werk je toch wanneer er een deal geclosed moet worden en als kersje op de taart mag je een deel van je salaris inleveren. Kortom, het deed mij deugd om de laatste maanden al deze pragmatische, hardwerkende en slimme vrouwen ontmoet te hebben.

Wij wensen hen allemaal veel succes!

Annemieke          three-women in business

Beschikbaar en bereikbaar?!

image1

Bij Raasveld & Partners wordt hard gewerkt. Met een team zijn wij de markt aan het afstropen op zoek naar commercieel talent.

New Business, Existing Business, Sales Management, Business Solutions Management, een Directeur Sales, European Sales etc. Wij gebruiken ons grote en uitgebreide bestand, we zetten social media in, Twitter, Facebook en we  hunten, searchen, zoeken, benaderen, bellen, kortom we gebruiken alle methodieken die nodig zijn om mensen te vinden. En uiteraard gebruiken we ook Linkedin. Het nimmer genoeg geprezen zakelijke netwerk waar je bekend op moet zijn.

Tijdens deze actieve en dynamische search valt ons steeds het volgende op. Er zijn voldoende mensen beschikbaar, dit is de term die zij boven hun profiel plaatsen. En het bijgesloten plaatje ondersteunt deze opmerking. Dit is een afbeelding van vandaag , donderdag 9 april. Ruim een miljoen mensen zijn op de arbeidsmarkt beschikbaar.

Maar, zijn jullie ook bereikbaar? In de meeste profielen is geen mobiel nummer, noch een email adres aanwezig. En we zoeken vooral naar commerciële profielen waarvan we flexibiliteit, dynamiek en een snelle manier van handelen verwachten. Als je beschikbaar bent, zorg dan ook dat je mega bereikbaar bent. Erg belangrijk!

Annemieke van de Wouw

Goede vrijdag 2015 is een goede vrijdag!

gefeliciteerd met je nieuwe baan

Vandaag, Goede Vrijdag 2015 is een goede vrijdag!

Vanmorgen om negen uur begon de dag met een telecall met één van mijn zeer gewaardeerde klanten uit Zuid Nederland. Samen met de HR Directeur en de Algemeen Directeur hebben wij een lopende procedure nog wat scherper aangezet. Veel focus op persoonlijkheid. Dit is een vraag die je meer en meer ziet terugkomen de laatste maanden, dat is een mooie ontwikkeling.

Vanmiddag heb ik een opdracht ingevuld bij een klant waar ik de afgelopen twee jaar meerdere posities heb mogen invullen, die van Marketing Manager, twee District Sales Managers en een zware Senior Sales. En nu heb ik een man van 59 jaar bij hen mogen plaatsen. De kandidaat is blij, het bedrijf is blij en ik ben blij. De kandidaat is goed, altijd geweest, ik ken hem al jaren. Maar, een geboortedatum van 1956 is onbetwist een handicap dus dat vereist wel wat extra overtuigingskracht. Daarom is het zo mooi wanneer je goed contact met je klant hebt, een persoonlijke band met hen opbouwt zodat je afwijkende situaties kunt bespreken en -zoals in dit geval- ook nog eens tot een succesvol einde kunt brengen.

Tijdens het afrondende gesprek met deze klant belde een andere klant waar ik aan het pitchen was voor een meervoudige opdracht. En ook hier zijn we er uit. Na de Pasen start ik voor deze klant met de zoektocht naar Senior Sales, Account Managers new en existing business. Met full time ondersteuning van mijn business partner Yvonne van Os gaan we deze strijd aan om voor deze klant de juiste mensen uit de markt te trekken teneinde hun Salesforce te versterken. We praten hier over een grote telecom multinational dus wie in de markt is voor een change, zin heeft in een nieuwe uitdaging, zich wil ontwikkelen, uitdagen of verbeteren binnen een gedreven en dynamische omgeving, neem contact met ons op!

Als uitsmijter, mijn nieuwe site is vandaag live…ben benieuwd wat jullie ervan vinden?

De mooiste plaatsing van 2014

Eind juli van dit jaar ben ik met mijn kantoor van de 3e verdieping naar de begane grond aan de prachtige Nieuwe Gracht in Haarlem verhuisd.
Drie stoere verhuizers stelden een lift buiten op het parkeerterrein op en de voorman regelde de klus. Tijdens deze verhuizer vroeg de jonge voorman, Mohamed, mij het hemd van het lijf. Wat doe je dan precies, en hoe werkt dit dan, en als er dan dat gebeurt, welke richting gaat het dan op, etc etc etc??? Het ging maar door. En doorspekt met veel humor bleef hij vragen op me af vuren. Continue reading

Focus

Op 12 mei twitterde ik dat mijn nieuwe blog over Focus zou gaan. Wat is focus en waarom is het zo belangrijk?
Focus is het object of de kwestie waarop het denken en de aandacht is gericht. Dit is de definitie die je vindt via google.
Ik wil het, vanuit commercieel oogpunt, nog wel scherper stellen door -naast het denken over en de aandacht voor een bepaalde kwestie- er het volgende aan toe te voegen; de ijzersterke wil en vastberadenheid om deze kwestie tot een succes te maken.

Focus is onontbeerlijk in commerciële functies. Het niet verslappen tijdens een proces, deelbeslissingen uitlokken en aftimmeren, de continue drive om een deal af te ronden, de aandacht houden bij klant, dienst of product. Focus is nodig wanneer Continue reading

Sales part 3 : het closen van een deal

Afsluiten

De afgelopen weken ben ik druk geweest met het afronden van een aantal procedures. In het zakelijk verleden, toen ik nog document solutions verkocht bij Xerox (NL) B.V. werd de deal gesloten tussen klant en verkoper, ikzelf dus. In de wereld van search is het een samenspel tussen drie partijen, de opdrachtgever, de kandidaat en de consultant. Maar het principe van closen blijft hetzelfde, op een gegeven moment moet je gewoon afsluiten.

Voor veel mensen is dit niet het gemakkelijkste deel van Sales. Maar voor de echte Sales onder ons is dit Continue reading